Masters of Fine Arts:



Presentaties Master of Fine Art: 'One for sorrow, two for joy'

Periode 2: 17 Maart – 6 April
Deelnemers:
Danni van Amstel (NL) website: www.dannivanamstel.com
Katrein Breukers (NL)
Tyas Leeuwerink (NL) website: www.tyasleeuwerink.nl


3 April: Feedback session en de opening vanaf 16:00
4, 5 & 6 April: Open voor publiek:







































Docu-diner: Iron Crows

Docudiner /// woensdag 26 Maart /// aanvang 18u00

Iron Crows, (2009 Zuid-Korea)

60 minuten
geregisseerd door Bong-nam Park

Onder grote vonkenregens bijten snijbranders door een dikke stalen scheepshuid. Met veel geraas storten de losgesneden delen naar beneden. Blootsvoets sjorren werkers, die pas beginnen, zware kabels door de modder. Dit is het scheepskerkhof dat voor een groot deel van de wereldvloot de laatste bestemming is. Hier maken kraaien hun nest van stukjes ijzerdraad. Bong-Nam Park laat in "Iron Crows" zien hoe in Chittagong aan de kust van Bangladesh de arbeiders die de schepen uit elkaar halen voor twee dollar per dag hun leven wagen.



 

Masters of Fine Arts


Presentaties Master of Fine Art: 'And then there is'

Periode 1: 24 Februari – 16 Maart:
Deelnemers: Yukari Matsumoto, Marieke Slump & Paulina Mellado

13 Maart: Feedback session en de opening 
14,15 en 16 Maart: open voor publiek.











Docu-Diner

Docudiner /// woensdag 5 Maart /// 18u00
 
 
FACES
Eind 2006 begonnen kunstenaars JR en Marco met het fotograferen van Israëliërs en Palestijnen. Ze zochten van elk beroep een paar: een Israëlische taxichauffeur en een Palestijnse; een Israëlisch kind en een Palestijns kind. Door de foto’s in paren te tonen, willen de kunstenaars de vraag oproepen of de twee bevolkingsgroepen nu echt zo anders zijn. In de film vragen ze mensen om de gefotografeerden te identificeren: wie is jood en wie is moslim? Vaak hebben de mensen het mis. In maart 2007 gingen de kunstenaars op pad met de vele posters en kilo’s lijm. Op verschillende plekken in steden als Hebron, Tel Aviv, Ramallah en Jeruzalem, plakten ze de posters, daarbij geassisteerd door een bonte groep van Israëliërs en Palestijnen. Vaak worden ze aangesproken door lokale politieagenten, die de gekke-bekken-posters proberen te verbieden. In een hilarische scène bemiddelt een joodse man met als achternaam Shalom (vrede) tussen de politie en de kunstenaars. De goedlachse man met enorme witte baard is letterlijk ontwapenend in de manier waarop hij een politieagent inpakt.
Faces toont de plakacties en de reacties van mensen op de foto’s. Ook op de omstreden muur die de Israëlische regering heeft laten bouwen, worden posters geplakt. Een echtpaar dat langsrijdt ziet eerst de logica achter de foto’s niet. ,,Waarom hangen er van die grappige foto’s op zo een trieste plek als de muur?” Na een gesprekje met de kunstenaars komen ze er uit: zowel de foto’s als de muur is ridiculous.
 
Een heerlijk bordje eten, daarna een interessante documentaire voor maar €12,50




Interesse, schrijf je in  vortplatform@gmail.com